“180 Saniyede Tezim” yarışması (MT180), 16 Haziran 2022 Perşembe günü, Galatasaray Üniversitesi ve Frankofoni Üniversite Ajansı (Agence Universitaire de la Francophonie – AUF) tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlendi. Yarışmanın düzenlenmesinde Fransa'nın Türkiye Büyükelçiliği ve Campus France da destek verdi.

MT180 yarışmasının jürisinde AUF Merkez ve Doğu Avrupa Bölgesi Direktörü Prof. Dr. Mohamed Ketata, Galatasaray Üniversitesi Fransız Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Jean François Polo, Doç. Dr. Engin Bezci, Prof. Dr. Julian Fernandez ve Öğr. Gör. Esra Atuk yer aldı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda finale katılan sekiz yarışmacı arasından Sn. Michele Cedolin “ATM Ağlarının Eniyilenmesi” başlıklı sunuşuyla birincilik ödülünü, Sn. Deniz Uztürk Baran “Tarımda Dijitalleşme: Akıllı Tarım Sistemlerinin Tasarımı ve Modellenmesi” başlıklı sunuşuyla ikincilik ödülünü ve Sn. Aslıhan Deniz Bilgehan de “Dijital İdari İşlemlerin Yasallığı” başlıklı sunuşuyla üçüncülük ödülünü kazandılar. Sn. Merve Güler Kesmez ise “Devlette Dijital Dönüşümün Modellenmesi ve Analizi” başlıklı sunuşuyla seyirci özel ödülüne layık görüldü.

Amacı, araştırma konularını sıradan bir kitleye basit terimlerle sunmaya teşvik etmek olan MT180 yarışması, tez aşamasında olan veya tezini bir yıldan kısa bir süre içinde savunmuş olan doktora öğrencilerine yönelik olarak düzenleniyor ve her katılımcıdan, araştırma konusu hakkında üç dakika içinde açık, sade ve buna rağmen ikna edici ve çekici bir sunum yapması bekleniyor.

1 2 3 4 5

6 9 7 11 10